Петко Шаранков
20 години професионален стаж в Кипър, Гърция, Германия и Великобритания
Между 2012 и 2013 е част от бригадата, спечелила Мишлен звезда в Барафина (Soho, London), а през 2014 се присъединява към бригадата на Маркъс Уеринг, в едноименния му обновен ресторант “Маркъс” (хотел “Беркли” - Knightsbridge, London), поддържайки 2 Мишлен в следващите година и половина.
По интересно стечение на обстоятелствата следва преместване от най-висшите ешелони на кулинарията към уличната храна, когато Петко се присъединява към бургер ресторанти “Honest Burgers” (Лондон), тогава все още безизвестна марка. В продължение на 4 години той подпомага развитието им, като е техният първи главен готвач, след това регионален готвач за Лондон, а в последствие отговаря и за откриванията на новите ресторанти из цяла Великобритания.
Следва преместване в “BrewDog”, където прекарва 2 години като част от операционния екип, отговарящ за храната на 120 бара на Петко скоро взима решението да се прибере в България, за да ръководи ресторанта към “Косовските къщи”Уважавайки традиционната храна, той смята, че чрез местните продукти, които се променят спрямо сезона, един по-модерен прочит на любимите ни родопски рецепти, би бил чудесна иновация. Гостоприемството на родопчаните, съчетано с неописуемите и спиращи дъха гледки, го карат да създаде новото меню в “Косовски къщи”, където можете да откриете една по-различна концепция за храната и родолюбието.
Свързани видеоклипове
Интелигентно готвене с Шеф Илич Велинов
Шеф Илич Велинов запозна публиката с ключовите функции на iCombi Pro, включително неговите...
Резултати с iCombi Pro: Шеф Велинов в студиото
След връщането в студиото Шеф Илич Велинов показа вече постигнатите резултати с iCombi Pro. Той...
Паеля с Ник - E1
Николай Тодоров - Ник, финалист и представител на България за Световната купа за приготвяне на...
Паеля с Ник - E2
Николай Тодоров - Ник и водещият Петко Шаранков разкриват финалните резултати от приготвянето на...
Акценти от първия ден на Station Street
Владислав Севов, Никола Николов и Петко Шаранков представят ретроспекция на първия ден от Station...
Нови тенденции в Street Food културата
Водещият шеф Петко Шаранков събира топ готвачите Венко Горчев от Бар Самар, Тони Петров от Freaky...
Нож и Шейкър Говори
В подкаста "Нож и Шейкър" на живо от Station Street Festival 2024, Петко Шаранков и Михаил Узунов...
Начало на кулинарното състезание
Петко Шаранков и Никола Николов дават началото на European Street Food Awards – България по време...
Журиране - Кулинарно състезание
Шеф Петко Шаранков, шеф Калоян Колев, шеф Димитър Андреев, Ник Тодоров и кмета на Централен район в...