-

Пловдив

Фестивален Медал - Лимитирана Серия

Festival Medal

„Булминт“ отсече медал за първото издание на фестивала „Улица Станционна“

Цена
35 лв.
Брой
500
Тегло
20 г
Материал
Мед/Позлата
Диаметър
34 мм

Специално за първото издание на Фестивала „Улица Станционна“ българският частен монетен двор Булминт безвъзмездно създаде медал със същото име от мед с масивно златно покритие и в лимитиран тираж от 500 броя. Медалът може да бъде закупен сега с наложен платеж или карта с доставка до адрес или офис на Еконт или Спиди.

Освен незабравим спомен от събитието и предмет с колекционерска стойност, всички приходи от продажбите на медала ще бъдат реална финансова помощ за Фондация „За нашите деца“ и нейния Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ в Пловдив.

Медалът е изработен от 20 г мед с покритие от чисто злато с проба 999.9, с диаметър 34 мм и висше качество на отсичане. Върху огледално гладката повърхност на аверса изпъква матово релефно изображение на логото на фестивала – класически парен локомотив, емблематичен за периода, в който е била построена първата модерна улица на Пловдив – „Станционна“.

На реверса е изобразена илюстрация на самата улица, базирана на архивно изображение от началото на 20-и век. Зад редицата чинари – все още млади и крехки в онзи период, се разкрива внушителната сграда на Военния клуб. Надписите „Улица Станционна” и „Пловдив” превръщат изделието в оригинален сувенир от фестивала, предлаган в тематична опаковка, която същевременно е и сертификат за произход и качество.

🎗 Кауза

За Нашите ДецаИдеята за благотворителната кауза е на организаторите на фестивала Симеон Илиев , Иван Неделев, Асен Христев и на мениджърския екип на „Булминт“ – инж. Пламен Запрянов и Владимир Спасов. Изборът на Центъра за обществена подкрепа „За деца и родители“ в Пловдив на Фондация „За нашите деца“ не е случаен. Фокусът на работа на Центъра е върху ранното детско развитие и обхваща деца от Пловдив и съседни области, които са на възраст от 0 до 7 години и са в риск от изоставяне или с проблеми в развитието. Развивайки дейността си на територията на Пловдив, двете страни, ангажирани с каузата, решават да насочат усилията си в помощ на най-уязвимите групи в общността.

От създаването си през 2009 г. досега Центърът е подкрепил над 2000 деца, които днес растат в сигурна и развиваща семейна среда, и продължава да осигурява достъп до професионална, интегрирана и цялостна подкрепа, за да могат децата в нужда да развият своя пълен потенциал. Центърът е част от комплекс, който помага и на семействата в затруднено положение да повишат родителските си умения и да придобият увереността да полагат най-добрите грижи за своите деца. Фондацията и нейните центрове работят директно с общинските администрации, които им дават информация за децата в риск. За съжаление, основната част от дейностите на Фондацията и на нейните подразделения зависят от даренията на юридически и физически лица. С приходите от продажбите на фестивалния медал „Улица Станционна“ ще се покрият голяма част от разходите на Центъра за обществена подкрепа „За деца и родители“ в Пловдив.

Stay up to date

Научи първи за предстоящите събития. Въведи email и ще те известим.

Въведи email