Николай Тодоров - Ник
Алтернативният визионер на българската фестивална сцена
Николай Тодоров - Ник е един от най-динамичните и влиятелни фигури в съвременната българска културна сцена. Завършил Икономическия техникум „Г.С.Раковски“ и Икономическия университет във Варна със специалност Маркетинг и мениджмънт, той съчетава академичните си знания с креативен и предприемачески дух, за да създаде редица успешни проекти в областта на алтернативния начин на живот и културата.
През 1994 г., Николай основава търговската верига „На Тъмно“, която бързо се утвърждава като символ на алтернативния градски начин на живот в България. През 1999 г. той печели второ място в конкурса на БАКБ за „Най-добър млад предприемач“, което потвърждава неговия талант и амбиция да променя и обогатява културния пейзаж на страната.
Собственик и мениджър на ресторант „Боцмана“ във Варна от 2002 до 2006 г., Николай пренася своя предприемачески нюх в сферата на фестивалите. От 2009 г. досега, той е организатор и съ-организатор на редица престижни фестивали като Spirit of Burgas, Hills of Rock, ARTE Festival, SPICE Music Festival, Cinema & Food, Фестивал на Цацата и Street Food Festival – Bulgaria. През 2021 г. той стартира и VARNA STREET FOOD PARK – уникално пространство за улична храна и култура.
Николай Тодоров също така е организатор на European Street Food Awards (ESFA) в България през 2019 и 2022 г., където популяризира кулинарното изкуство и уличната храна. В допълнение, той е финалист и представител на България на Световната купа за приготвяне на паеля на World Paella Day 2024 във Валенсия, Испания, демонстрирайки своята страст към кулинарията и непрекъснатия стремеж към съвършенство.
Николай Тодоров - Ник е пример за съвременен визионер, който не се страхува да поема рискове и да създава нови възможности в културната и кулинарната сцена на България.
Свързани видеоклипове
Паеля с Ник - E1
Николай Тодоров - Ник, финалист и представител на България за Световната купа за приготвяне на...
Паеля с Ник - E2
Николай Тодоров - Ник и водещият Петко Шаранков разкриват финалните резултати от приготвянето на...