Калоян Колев
Над 18 години опит в кулинарния бизнес и над 6 години в образованието на млади готвачи.
Шеф Калоян Колев има над 18-годишен професионален опит в сферата и над 6 в сферата на образованието, като винаги е носел в себе си страстта към кулинарията. Той е отворен да изучава нови култури и кухни, и успешно работи в бързоразвиваща се среда.Винаги е готов да се изправи пред нови предизвикателства. Шеф Калоян завършва международно кулинарно училище през 2014 г., като по време на обучението си реализира два стажа в чужбина – в “Market by Jean-Georges” в Доха, Катар и в “Jean-Georges Steakhouse” във Вашингтон, САЩ. Още съвсем млад, той има рядката възможност да работи на три различни континента, което му позволява да контактува със и да черпи опит от признати европейски, американски и азиатски готвачи. Преди да се присъедини към екипа на Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт в което е вече над 6 години, шеф Калоян работи в продължение на 5 години в Норвегия, включително като Су-шеф на Geir Skeie, победител в най-престижното световно кулинарно състезание Bocuse d’or през 2009 година. Богатият му професионален опит води шеф Колев към големи успехи.
Само някои от скорошните му постижения са:
- 2-рото място за най-добър отбор на Кулинарната купа на България 2018 г.
- 3 златни медала от Международното кулинарно състезание в Айдън, Турция през 2018 г.
- 1- вото място за „Най-добър международен готвач“ и бронзовия медал за „Най-добър международен отбор“ на Gastromak 2018 в Северна Македония
- Златен медал и купата за „Най-добър готвач на годината“ на 11-то Международно кулинарно състезание в Южна Европа, което се проведе в Солун, Гърция, в началото на 2019 г -Сребърен медал в категория „ресторантски десерт“ на 12-то Международно кулинарно състезание в Южна Европа, което се проведе в Солун, Гърция, в началото на 2023 г.