Station Street Logo
ENБГ

Музикалното приключение завърши.

Ако сте пропуснали първото издание на фестивала, това е вашата спирка!

6.07.2024 г., 10:40
Музикалното приключение завърши.

Първото издание на Фестивала "Улица Станционна" през 2023 г. се проведе през септември и стана огромен успех за алтернативната, етно, джаз и блус музикална сцена тук в Пловдив. С над 16 банди и артисти, фестивалът предложи на публиката многожанрово страхотно шоу в продължение на шест дни (01.09.23 - 06.09.23).

Бандите като New Candys (ИТ), Lalalar (ТР), Theodore (ГР), Lia Hide (ГР), Tenderbender (БГ) и Clavexperience (БГ) придадоха на фестивала алтернативен привкус, който беше дългоочакван в древния град на седемте хълма. Щипка психеделичен рок, доза тъмен поп и малко 80-тарски синт, комбинирани с епично лазерно шоу, доведоха до почти седмица музикална наслада!

За да направят събитието още по-интересно и да останат верни на балканския регион, фестивалът покани известни музиканти и проекти като Теодосий Спасов (БГ), Ангел Демирев (БГ), All Greek To Me (БГ/ГР), Ethno Venture (БГ) и Untempered Motion, за да внесат игриви етно мотиви.

Разбира се, никое участие не е пълно без малко джаз, фънк и блус за добро настроение. Тук имахме Джанго Зе (БГ), Fingertone & Malik (САЩ) и Blues Traffic (БГ), които добавиха към безгрижната атмосфера на събитието.

Сред участниците беше и Partikel (Великобритания), които за съжаление не успяха да се представят поради официалния ден на траур, предизвикан от трагичните наводнения по българското Черноморие (На същия ден и Теодосий Спасов не се изяви).

Въпреки предизвикателствата, Фестивалът на Улица Станция 2023 обедини хората и отпразнува музиката във всичките й форми!

Очаквайте програмата за 2024 г. и не се колебайте да споделите вашите желания за участие в коментарите по-долу. Весела Коледа от екипа на Фестивала на Улица Станция!