Station Street Logo
ENБГ

Гласът на Baldur's Gate 3

Мария Анастасова певицата, която завладя сърцата на геймърите

21.07.2024 г., 1:47
Гласът на Baldur's Gate 3

Ако поне не сте чували за хитовата ролева игра, която спечели сърцата на милиони геймъри по целия свят, определено пропускате най-доброто и завладяващо гейминг изживяване в живота си. Обичана от феновете, Baldur's Gate 3 от Larian Studios е шедьовър на изкуството на видеоигрите и заслужава своята слава и признание.

Baldurs_Gate_3.jpg

По-малко известен факт обаче е огромният български принос благодарение на невероятния композитор Борислав Славов, който наскоро спечели най-престижната награда Game Award за музика - BAFTA (British Academy Games Awards). Той събра талантливи български професионални музиканти и певци, една от които е спиращата дъха оперна певица с елфически глас - Мария Анастасова.

Maria_Anastasova_Igrytte.jpg

Нашият водещ Igrytte имаше удоволствието и честта да интервюира Мария за нейното участие в такъв мащабен проект. По време на интервюто Мария сподели спомени от детството и как се е запалила по игри като Legend of Zelda и по-късно World of Warcraft. Мария е изключително талантлива, като освен с музика се занимава и с рисуване и дигитална анимация. Може да гледате цялото интервю на нашия уебсайт, за да научите повече за нея.

Maria_Anastasova.jpg

Песента Down by the River, изпълнена от харизматичната певица, има десетки милиони слушания в Spotify, Youtube и други музикални платформи и е най-слушаната песен от саундтрака на Baldur's Gate 3.