Station Street Logo
ENБГ

Представяне на български видеоигри

Нови заглавия и хитови видеоигри

21.07.2024 г., 1:38
Представяне на български видеоигри

Първото издание на Station Street Festival постави началото на нова зора за игрите в Пловдив, доказвайки, че Европейската Столица на Културата приема изкуството във всичките му форми, с първото по рода си Indie Game Showcase, посветено на българските разработчици на игри, представяйки години упорит труд на публиката. Научихме историята на пловдивската игра Moo Lander и видяхме премиерата на 2 нови игри - TankTroubles 3D и Moo Ball от The Sixth Hammer's.

TankTroubles_3D.jpg

Гледахме най-новия по това време геймплей трейлър на вдъхновената от славянската митология Metroidvania игра Marko: Beyond Brave от [Studio Mechka](https://studiomechka .com/). Не е нужно да чакаме още дълго, защото епичният приключенски екшън излиза на 17.09.2024 г.!

Marko_Beyond_Brave.jpg

Малкият екип от страстни геймъри от Realm Archive и създателите на българския инди хит Death Must Die също бяха на сцената, точно преди тяхната игра да взриви класациите по продажби, след като привлече вниманието на самия крал на стрийминга - Asmongold!

Death_Must_Die.jpg

Създтателят на Fabled Lands разкри мотивацията зад предизвикателната по създаването на класическо RPG, което се развива в огромен отворен свят. Тази отлична и високо ценена игра позволява на играчите да изпълняват куестове, да се сражават с чудовища, да търгуват стоки и да развиват свободно своя герой. Тази година отбеляза пускането на второто DLC разширение към играта - The Serpent's King Domain!

Fabled_lands_The_Serpent_Kings_domain.jpg

Не на последно място в нашия списък с представяния на игри беше визуалният роман с отлична музика и арт - мистериозния и фантастичен трилър Bottoms Up! Част 1 със самия автор на книгата Мирослав Костов.

Bottoms Up! Part 1